Investitori iz Turske zainteresovani su za ulaganje u oblast zdravstva u našoj općini, tako da bi zahvaljujući najavljenoj investiciji Sanski Most uskoro mogao dobiti savremeni dijagnostički centar. Ova saradnja ostvarena je zahvaljujući Udruženju građana za bolji Sanski Most, a tim povodom danas je održan sastanak u kabinetu općinskog načelnika.

Na sastanku je predstavljen projekat izgradnje budućeg dijagnostičkog centra, koji bi bio na usluzi pacijentima iz našeg grada, ali i šire, a kako je istakao Ersin Karacaoglu, predstavnik investitora, radilo bi se o jednoj od najsavremenijih zdravstvenih ustanova na području ove regije, koja bi pružala širok spektar usluga iz oblasti dijagnostike.

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović izrazio je zadovoljstvo što će jedna respektabilna zdravstvena ustanova biti otvorena u Sanskom Mostu, što je od velikog značaja za građane ovog grada. Udruženje građana za bolji Sanski Most i gosti iz Turske, ponukani već dugogodišnjom uspješnom saradnjom u liječenju bh. građana u Turskoj, ovaj put zajedno su ujedinili svoje snage i odlučili da realizuju projekat izgradnje dijagnostičkog centra u BiH. Na ovaj način, kako je ispred ovog udruženja istakao Ermin Karić, pacijenti koji budu koristili usluge centra, neće više kao što je to bio slučaj do sada odlaziti u Tursku, nego će sve preglede moći obaviti u našem gradu.

Novi dijagnostički centar, kako je planirano, bio bi opremljen najnovijim modelom magnetne rezonance, mamografom i drugom savremenom opremom za ultrazvučnu dijagnostiku i brojne laboratorijske analize, a planirano je i da se ostvari saradnja i sa ovdašnji zdravstvenim ustanovama, čiji bi liječnici imali mogućnost razmjene iskustva sa kolegama iz Turske. Kako je rečeno, ukupna investicija na kraju bi mogla dosegnuti cifru i do 2,5 miliona eura.