Direktorka Javnog preduzeća Aerodromi Republike Srpske, Natalija Trivić, podnijela je ostavku na sve funkcije i istupila iz Ujedinjene Srpske.

Ovo je i potvrdila Trivićeva. Iako su se pojavile informacije da je već uzela člansku kartu SNSD, ona kaže da nidje za sada nije prešla.

– Odluku o istupanju iz Ujedinjene Srpske donosim iz ličnih i profesionalnih razloga, primarno zbog dužeg neslaganja u načinu organizacije i djelovanja US koja se danas bitno razlikuje od one prije nekoliko godina sa kojom je ova politička organizacija ostvarila programske rezultate, primarno okrenute građanima Republike Srpske – navodi se u dopisu koji je Trivićeva uputila vrhu stranke, piše Srpskainfo.

Natalija Trivić je u prošlom mandatu Vlade RS bila ministar prosvjete i kulture.

Inaće, Ujedinjenu Srpsku Nenada Stevandića nakon Opštih izbora je napustilo niz važnijih članova:

– Milan Novitović, bivši direktor Civilne zaštite Republike Srpske

– Kostadin Vasić, narodni poslanik

– Miladin Lazić, načelnik Opštine Šekovići

– Igor Šukalo, sekretar skupštine Grada Banjaluka i

– Željko Amidžić, odbornik u skupštini Grada Banjaluka.

Kako tvrde izvori iz te stranke, Ujedinjenu Srpsku su takođe napustili i načelnik opštine Šekovići Miladin Lazić i njegov brat, direktor Agencije za agrarna plaćanja Mitar Lazić.

Podsjećamo, Branislavu Zeljkoviću, koji je kao kadar Ujedinjene Srpske, bio direktor Instituta za javno zdravstvo RS, sudi se zbog spornih javnih nabavki medicinske opreme za vrijeme trajanja pandemije virusa Korona.