Sedamnaesta manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 3. i 4. februara, saopšteno je danas iz Turističke organizacije grada Prijedora.

“Manifestacija je od velikog značaja za BiH jer iz godine u godinu okuplja više hiljada posjetilaca, zvaničnika i učesnika iz različitih krajeva BiH, kao i goste iz susjednih država, što je čini regionalnom i međunarodnom”, navodi se u saopštenju.

Prvog dana manifestacije planiran je zimski omladinski marš “Dani zime na Kozari” u organizaciji Planinarskog kluba “Albatros” i ski – kup “Dani zime na Kozari” u organizaciji Planinarsko – skijaškog društva “Ljubijski rudar”.

Drugog dana manifestacije planiran je centralni događaj, a sadrži sportsko takmičenje gradova i opština u zimskim igrama, gastro – takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda, planinarskih društava i lovačkih udruženja u pripremanju kotlića, te bogat kulturno – zabavni program.

Organizator je gradska Turistička organizacija u saradnji sa Nacionalnim parkom Kozara i turističkim organizacijama Bosanska Dubica, Bosanski Novi i Bosanska Gradiška.

Rok za prijave učešća u gastro i sportskom takmičenju je 21. januar, a obrasci i propozicije dostupni su na sajtu prijedorske Turističke organizacije.