Na području Policijske uprave Prijedor povodom novogodišnjih i božićnih praznika preduzimaju se pojačane planske aktivnosti u cilju očuvanja stabilnog stanja bezbjednosti, u okviru kojih su proteklog vikenda realizovane lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Kontrolisano je 588 učenika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 65 učesnika. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 44 vozača, od kojih su 4 zadržana lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5gr/kg. Sankcionisan je i lišenjem slobode zadržan jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Od višestrukih počinioca prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeta su dva putnička automobila. Od D.Č. iz Prijedora oduzeto je vozilo marke „Audi“ nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.Č. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 7.600,00 KM.

Vozilo marke „Golf“ oduzeto je od S.G. iz Prijedora nakon što je zatečen da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i da vozilo nije registrovano. Izvršenim provjerama utvrđeno je da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4.200,00 KM.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u predstojećem periodu u okviru planskih mjera i radnji vršiće kontrolu učesnika u saobraćaju i pojačati prisustvo na mjestima javnog okupljanja građana sa ciljem preventivnog djelovanja u cilju očuvanja stanja bezbjednosti.