Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Milko Grmuša, poručio je danas sa pres konferencije koja je održana ispred teniske dvorane korištene za turnir Srpska Open u Banjaluci, da je u pitanju promašana investicija od preko 70 miliona maraka, bez upotrebne dozvole, a koji nigdje nije upisan u katastar i bez biznis plana koji bi predvidio šta raditi sa ovakvim objektom.

 

“Nije upisan zato što nema odgovarajuću dokumentaciju uključujući upotrebnu dozvolu. Iako su obećali i iz Teniskog saveza Republike Srpske i iz Vlade Republike Srpske i Grada Banja Luka, mi do današnjeg dana apsolutno nemamo na uvid javnosti dokumentaciju koja je potrebno da postoji niti imamo fakture i račune izvođenja radova”, rekao je Grmuša i ovaj centar nazvao neidentifikovanim letećim objektom i rupom bez namjene.

U svojstvu odbornika, Grmuša kaže da će zatražiti da Skupština grada Banjaluka zaduži gradonačelnika da podnese opomenu pred tužbu Teniskom savezu Republike Srpske gdje će biti navedeno da imaju rok od 30 dana da dostave upotrebnu dozvolu, dokaz iz Geodetske uprave da je Banjaluka vlasnik ovog objekta i pratećih sadržaja.

“Ukoliko Teniski savez Republike Srpske ne postupi po ovoj prijavi u ovom roku onda ćemo zatražiti da se podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da postoji krivično djelo poslovna prevara i da tražimo shodno ovom sporazumu i pratećem ugovoru povrat novca koji je Grad Banjaluka uložio u sve ovo zajedno sa pripadajućom kamatom jer je to takođe predviđeno u ovom odkumentu o kojem vam ja govorim.

Dakle, da vrate novac, da isplate kamatu i da nam objasne u eventualnom krivično-pravnom postupku ko je za sve ovo odgovoran, ako gospoda iz Teniskog saveza smatraju da oni nisu odgovorni tj da su morali nešto da rade što nije u skladu sa pravnim propisima onda je važno da saopšte ko je kriv, a ne da ćute kao što rade preko godinu dana”, poručio je Grmuša.

(BN)  Foto: BN