U Hrvatskoj je došlo do trovanja poznatim gaziranim sokom, KBC Rijeka je potvrdila jedan takav slučaj, a hrvatski “Danas.hr” je prenio da je još jedan slučaj potvrđen u Zagrebu.

Riječ je o hemijskom trovanju koje uzrokuje sprženi jednjak i želudac, a svjedok trovanja u Rijeci je za “24sata.hr” ispričao kako je to izgledalo.

“To je bilo strašno. Odjednom je počeo da viče, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali šta se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može da diše. Otrčao je u WC, počeo je da povraća krv, to je bilo užasno. Katastrofa”, ispričao je svjedok.

Voditelj kafića rekao je da ne smije da daje izjave dok god je istraga u toku.

“Ali neću da ćutim i reći ću šta imam čim nadležne službe obave svoje. Molim vas za razumijevanje”, rekao je on i dodao da je prava sreća u nesreći što je uzeo samo mali gutljaj.

Oglasila se Coca Cola

Oglasili su se iz Coca-Cole, koja se spominjala u porukama, i potvrdili da je jedan slučaj povezan s njihovim pićem.

– Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim tijelima – rekli su za Index.

 

Nezavisne