Ubistvo Saše Kulišića iz Doboja zločin je kakav region ne pamti. Ne samo zbog brutalnosti kojom je zločin počinjen, već i činjenice da je skoro cijela porodica učestovala u tome. Ubistvo je pažljivo planirano do najsitnijeg detalja, a svaki član imao je tačno zaduženje.

Kulišić je ubijen 29. januara u prijepodnevnim satima. Njegovo tijelo sa ubodnim ranama pronađeno je u šumi, gdje je doveden nakon što je omamljen većom dozom tableta u sopstvenoj kući, a potom ubačen u automobil vezanih nogu i ruku i glave oblijepljene selotejp trakom.

Prvo su uhapšeni njegova supruga Andrea Kajganić (32) i njen ljubavnik Dražen Lazarević (19), zatim je uslijedilo šokantno hapšenje maloljetne kćerke A.K. (14), a potom je otkriveno i da je sestra prvoosumnjičene imala svoju ulogu u teškom ubistvu. Tačne okolnosti se i dalje utvrđuju, ali sudeći prema saopštenju Okružnog suda u Doboju, svaki član porodice imao je svoj dio zadatka, piše Nova.

Tablete Trean jačine 10 mg, kojima je Saša omamljen, kupila je V.M, sestra supruge ubijenog. Kako navodi Okružni sud u Doboju, ona je to učinila na molbu svoje sestre i njenog ljubavnika, a potom ih predala Sašinoj kćerki (14).

Lijek “trean” se izdaje isključivo na recept. Budući da nije popularan u opštoj populaciji vjeruje se da lijek nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć neke stručne osobe, koja ima iskustvo sa lijekom, i koja je mogla da ih ”savjetuje”.
Dražen Lazarević
FOTO: DRAZEN LAZAREVIC/FACEBOOK/SCREENSHOT

Nije jasno da li je V.M. znala za šta će biti upotrebljene tablete i da li je imala još neku ulogu u organizaciji ovog svirepog zločina. Ona je do sada imala status privilegovanog svjedoka, koji nema obavezu da svjedoči protiv sestre i otkrije kako je došla do tableta.
ADVERTISING

Nije poznato ni koliko dugo je V.M. donosila lijekove svojoj sestri, ali tokom istrage je otkriveno da je Saša Kulišić trovan najmanje tri mjeseca. Čak, u jednom trenutku je i sam posumnjao da se nešto dešava, zbog čega je analizirao krv, ali nalazi nisu ništa otkrili. Njegova supruga znala je da se Saša sprema da uradi analize, pa u tom periodu mu nije davala lijekove. Sve to pokazuje koliko je pažljivo planiran ovaj zločin.
Maloljetna kćerka A.K. (14)

Maloljetna kćerka ubijenog A.K, lijekove koje je uzimala od svoje tetke usitnila i pomiješala sa limunadom koju je dala ocu. Okružni sud u Doboju dodaje da je namjera bila da se žrtva omami i uspava.

Nakon što su tablete počele da djeluju i nakon što je oštećeni Saša K. zaspao, A.K. je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila svoju majku i njenog ljubavnika. Oni su joj tada rekli da u ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gdje je spavao Saša K.

Najkrvaviji dio posla obavili su A.K. (32), supruga žrtve, i njen ljubavnik D.L. (19).

– Vezali su Sašu. K. tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica – navodi sud.