Teška ekonomska situacija i galopirajuća inflacija u težak ekonomski položaj doveli su brojne građane u Bosni i Hercegovini, a među njima su i supružnici Ernad i Pemba Omerović koji žive u naselju 17. Viteške krajiške brigade. Omerovići preživljavaju od izuzetno skromnih novčanih primanja, a Ernad kaže kako je demobilisani borac Armije RBiH i da je ranjavan tokom proteklog rata.

Prije godinu i pol dana, kao raseljene osobe dobili su na korištenje stan u zgradi Kula 2 koji se nalazi u prizemlju objekta. Međutim, kako Omerovići kažu, stan je potpuno neuslovan, sa neispravnom kanalizacijom odakle se šiti neprijatan miris i dotrajalom stolarijom zbog čega ga je teško zagrijati.

Omerovići kažu kako su bili primorani da na ovakav način širu javnost upoznaju sa svojom situacijom. Dodaju kako su se, boraveći na ovome mjestu razboljeli i da im je neophodan drugi smještaj. Oboje supružnika, kako kažu, imaju zdravstvene probleme, kupuju i troše lijekove. Osim toga, Omerovićima je svaka vrsta pomoći dobrodošla. Inače, treba istaći kako je Ernad iz Banjaluke, a Pemba iz Goražda, a poslije rata izabrali su Sanski Most kao mjesto svoga boravka.

Nemaju bliže niti dalje robine koja bi im pomogla i prepušteni su sami sebi. Svi koji žele da im nekako pomognu mogu ih pronaći na adresi Kula 2, stan u podrumu ili više infomacija mogu dobiti na broj telefona: 0603409447.