Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sani je nedavno održan  1. Streetball turnir „Sana“ , tri na tri, koji je u potpunosti opravdao očekivanja.

Ovaj sportski događaj se trebao održati na Igralištu Partizan u Sanskom Mostu na kojem su stasavale generacije sanskih sportista, a sa ciljem da se ponovo i velikom broju okupi sanska omladina. Iako je ovaj prostor očišćen i uređem, te teren markiran, ipak je zbog lošeg vremena turnir  premješten u Gradsku dvoranu.

Nastupilo je  9 seniorkih ekipa u muškoj konkurenciji i to 6 iz Sanskog Mosta koje su sastavljene od igrača koji se skoro svakodnevno druže i igraju basket na Partizanu, a turnir su svojim prisustvom uveličale i ekipe iz Banja Luke , Ključa i Prijedora. U ženskoj konkurenciji je nastupile su 4 ekipe u kategoriji kadetnjinja i 1 ekipa pionirki, a pored domaćih nastupile su ekipe iz Drvara i Bosanskog Petrovca. Igralo se po sistemu svak sa svakim u dvije grupe, a po dvije prvoplasirane ekipe su se plasirale u polufinale, a pobjednici u finale. Turir je neprekidno trajao više od sedam sati i odigrano je čak 48 utakmica.

Viđena je atraktivna košarka sa nizom dobro osmišljenih i efikasnih akcija i poteza, posebno u šutevima za dva poena, a za što su igrači više puta nagrađeni aplauzom  od brojne i zadovoljne publike. S toga, svi igrači zaslužuju čestitke za borbenost i za prikazanu igru sa  nizom uzbudljivih i neizvvjesnih utakmica. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji je oscojila ekipa „Caffe bar Cobra“  koja je u finalu rezultatom 16:12 pobijedila ekipu „Hacijenda“ iz Ključa. Za pobjedničku elipu su nastupili Anel Čaušević, Hasan Crnkić, te braća Sanjin i Benjamin Aganović.

 

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto sasvim zasluženo je osvojila ekipa „Mladosr“ iz Bosanskog Petrovca koja je u finalu rezultatom 11:9  bila bolja od domaće elipe „All – star“. Za sansku ekipu su nastupile Hena Maunić, Selina Salešević, Džana Mešić i Adna Kuželj. Pobjedničke ekipe u obje kategrije su uz pehar i diplomu dobili i novčanu nagradu.Turnir su organizovali predsjednik ŽKK „Sana“  Sanel Maunić  i Sanjin Aganović, trener kadetske selekcije OKK „Sama“, a podršku su dali JP „Gradska dvirana“ i Općinski sportki savez.  Organitatori su se zahvalili košarkašima i drugim sportistima, omladini  i djevojčicama, brojnim sponzorima te  ostalim građanima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj sprotski događaj i ujedno sa tribina dali podršku učesnicima basketa. Na kraju uz čestitke organizatoru se nadamo  da će se u narednom periodu organizovati još ovakvih i sličnih sportskih događaja sa ciljem okuplanja djece i omladine željne da se druže i bave sportom.