Albert Eggstein“ je visokotehnološki kokošinjac namijenjen za zaštitu domaćih životinja u dvorištu. Stvoren je kako bi se moglo pratiti zdravlje kokošiju, a svojevrsna pametna kuća dolazi sa sistemom koji pokreće umjetna inteligencija.

 

Kuća se ipak službeno zove Smart Coop te ima ugrađene dvije CCTV kamere za 24/7 nadzor koji se prenosi na pametni telefon ili tablet pomoću popratne aplikacije. Čelična mreža se koristi za zaštitu od predatora.

Softver za detekciju zvuka u programu umjetne inteligencije mjeri decibele i uzorke cvrkutanja i ostalog ptičijeg “čavrljanja” kako bi vlasnici znali jesu li kokoši i pilići gladni. Znat će i jesu li životinje sretne. Ako im se nešto loše dogodi također će biti informirani o tome, piše Smartlife.

 

Svi prikupljeni podaci i videozapisi sadržani su u sedmičnoj tabeli koja vlasnicima omogućuje prepoznavanje obrazaca kao što su povratni predatori ili bilo kakvi problemi unutar jata.

Sistem za pohranu u bazi oblaka pod nazivom CloudCluck čuva sve videosnimke i spremljene zvukove 30 dana. Tim se nada da će u sljedećih šest mjeseci uvesti dodatne značajke praćenja, uz koje će pratiti zdravstvene probleme koje je često lako propustiti.