Danas je započeo uticaj južine. Promjena vremena donosi postepeno naoblačenje te povremeno padavine do kraja februara. U Hercegovini i jugozapadu Bosne obilnije padavine, a najmanje na sjeveru i sjeveroistoku zemlje. U nizinama kiša a na višim planinama preko 1300m povremeno snijeg.

Jugo narednih dana u jačanju a sa njim i porast temperatura, naročito onih noćnih. Vrhunac vjetra u petak i subotu. Na planinama bi tada ponovo zapuhao na udare olujan. U nižim krajvima većinom umjeren.

PETAK(23.02.) – Pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. U većem dijelu zemlje umjeren do na udare pojačan jugo. Na planinama sa olujnim udarima. Uz oblake postepeno će dolaziti i padavine koje će se lokalno javljati u Hercegovini, rijetko koja kap u ostatku zemlje. Dnevne temperature slične kao u četvrtak, a i jutarnje će zatopliti, zahvaljujući južini.

U noći na subotu formirati će se padavinska “linija” sa zapada koja će tokom subote preći preko čitave zemlje donoseći prolazno padavine. Najvise kiše u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne gdje uz kišu može i zagrmiti. Na višim planinama, prvenstveno Hercegovine očekuje se snijeg. Uporedo sa dolaskom padavina vjetar će postepeno slabiti tokom subote.

Nestabilno vrijeme zadrzat će se i tokom nedelje a sa južinom i toplim vremenom ispisat ćemo se iz februara. Koji je jedan od najtoplijih u našim krajevima od kako se vrši mjerenje.