Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanje je jedini imetak koji nam niko nikad ne može oduzeti i ulaganjem u znanje gradimo stabilne temelje našeg društva. Vođen tom poslovnom i životnom filozofijom Humanitarni fond iz Atlante na čelu sa Fadilom Cvrkom je u manjem bh. entitetu podijelio stipendije za 215 učenika i studenata.

Sada već tradicionalno prva u nizu dodjela stipendija Humanitarnog Fonda iz Atlante počela je u Srebrenici, zatim u Vogošći a završava se upravo danas u Viteškom gradu Bužimu. Prošle godine je stipendiranje bilo u Srebrenici, Kozarcu i Ilijašu.

Ove školske godine Fond je stipendirao 229 učenika i studenata, od čega njih 14 ove godine završavaju u potpunosti svoje školovanje, tako je fond izvojio blizu 250.000 KM.

Ovom velikom događaju prisustvovali su gosti iz političkog , vjerskog i kulturnog života i to : Fadil Cvrk predsjednik HF “Atlanta”, Načelnik opštine Mersudin Nanić, Glavni imam MIZ Bužim Mehmed ef. Harčević, predsjedavajući Općinskog vijeća i njegov zamjenik Hasan Hilić i Agan Elkasović , direktor Regionalnog odbora Merhamet Banja Luka Jasmin Spahić, te saradnici HF ATLANTA Munira Džabija, Mirela Musić te Mediha Herić Habibović.