Nakon što je nedavno rekao da Banja Luka neće podržati održavanje nastupa kontroverznih muzičara, gradonačelnik Draško Stanivuković na manifestaciju za učenike dovodi pjevača Sergeja Pajića.
Naime, on je prije nekoliko dana putem društvenih mreža naveo da Banja Luka neće podržati održavanje koncerta srbijanskih muzičara Desingerice i Pljugice jer smatra da su neprimjereni te da takvi događaji neće dobiti dozvole gradske uprave.

Međutim, to pravilo ne vrijedi i za njegovog sugrađanina i mladog pjevača Sergeja Pajića, koji je i prethodne godine bio dio manifestacije “Veliki početak”, a kojim Banja Luka označava početak nove školske godine.

“Već tradicionalno odličan start za naše osnovne škole uz besplatne udžbenike. Dragi učenici, roditelji, bake i djedovi, jeste li spremni da zajedno uplovimo u novu školsku godinu u najrazigranijoj atmosferi do sada na platou ispred nove sportske dvorane? Za sve vas smo pripremili brojne poklone. Čekamo vas u ponedjeljak, 28. augusta od 18 sati na platou ispred nove sportske dvorane”, piše u objavi na njegovom zvaničnom Facebook profilu.
Tako će osim tradicionalnog dijeljenja besplatnih udžbenika, svojesvrsni poklon biti i nastup mladog Banjalučanina Sergeja Pajića, čiji tekstovi pjesama “promovišu” kriminal, korištenje nedozvoljenih supstanci, brze vožnje, skupe stvari i ponižavanje žena.

Inače, ovaj mladi pjevač proslavio se nakon učešća u jednom regionalnom dječijem takmičenju, a zbog nastavka karijere odlučio se preseliti u Beograd. Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su: “Kad podivljam”, “Bani Honey Bunny”, “Mia Bella” i “Zašto nisam tvoj”.

Podsjećamo, Stanivuković je ranije poručio da je njihova dužnost pratiti koje vrijednosti postavljaju naša djeca, mladi i sugrađani, a onda je u kratkom videu naveo da “pljugice, desingerice, voćkice i breskvice” neće više moći nastupati u Banjoj Luci.

“Moramo da sačuvamo vrijednosti i poruke koje se šalju kroz ovakav vid događaja. Siguran sam da smo donijeli pravu odluku”, poručio je ranije gradonačelnik Banje Luke.