Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izgleda da je Trivićeva više na Đajićevoj strani”, rekao je gradonačelnik Banjaluke i predsjednik banjalučkog PDP-a Draško Stanivuković komentarišući riječi Jelene Trivić, predsjednice Narodnog fronta, da je izdajnik.

Navodi da je ona više dobila na izborima nego on kao gradonačelnik.

“Ja joj sigurno nisam neprijatelj”, uvjerava Stanivuković i dodaje da spiskove ko jeste, a ko nije opozicija smatra glupostima.

Ističe i da ne podržava nametnute odluke Kristijana Šmita, a to što je Šmit ranije bio njegov gost u Banjaluci ne znači, kako kaže, da dijele iste politike, ni da ga priznaje kao visokog predstavnika.

“Ja sam ga po uzoru na predsjednika Srbije ugostio da dijalogom riješimo probleme. Ne podržavam njegove odluke, pogotovo jednog pojedinca koji dođe u Srpsku da nametne svoje odluke”, naglašava Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke tvrdi da se trudi, bez obzira na političke razlike sa predsjednikom i premijerom Republike Srpske, da podrži ih po pitanju Šmita.

“Imam svoj prinicipijalan stav, tako da sukob u Banjaluci ne treba da postoji kad se vodi ovakva borba na nivou Srpske. Banjaluka je jedinstvena u odbrani Republike Srpske”, dodaje on.