Ekipe “Elektrokrajine” otklonile su većinu kvarova na srednjenaponskoj i niskonaponskoj mreži, uzrokovanih olujnim nevremenom, a struje još nema oko 100 potrošača, rekao je Srni portparol ovog preduzeća Predrag Klincov.

Klincov je naveo da su otklonjeni svi kvarovi na srednjenaponskoj mreži na područjima terenskih jedinica Banjaluka, Prijedor, Čelinac, Laktaši, Kozarska Dubica, Srbac i Mrkonjić Grad, da se privode kraju na području terenske jedinice Novi Grad, gdje su bez napona dva trafo-područja.

“U toku dana se očekuje i da pod napin bude stavljeno devet trafo-područja u Prnjavoru, kao i šest trafo-područja na prostoru Gradiške”, naveo je Klincov.

On je naveo da je snažno olujno nevrijeme čak četiri puta u proteklih šest dana pogodilo distributivno područje ovog preduzeća i da u prvim udarima 50 dalekovoda nije bilo u funkciji, a više od 10.000 građana bilo je bez električne energije.

Klincov je istakao da sve raspoložive terenske ekipe od ranih jutarnjih do kasnih večernjih časova rade na otklanjanju kvarova rješavajući prioritetno srednjenaponsku mrežu, a zatim i niskonaponsku mrežu gdje su evidentirani brojni kvarovi kod pojedinačnih potrošača.

Iz terenskih jedinica koje su bile nešto manje zahvaćene nevremenom odmah su upućene monterske ekipe kao ispomoć kolegama na područja koja su bila najpogođenija – Gradiška, Prnjavor i Laktaši da bi se što prije uspostavila uredna isporuka električne energije.

Klincov je podsjetio da “Elektrokrajina” distributivno pokriva Banjaluku, Prijedor, Gradišku, Laktaše i Prnjavor i 16 opština zapadnog dijela Republike Srpske sa 270.000 potrošača.