U Beču je preminula tromjesečna beba čiji su roditelji iz Srbije, a koji su privedeni nakon djetetove smrti, jer se pretpostavlja da je beba umrla od posljedica trauma usljed potresa.

Početkom februara je u Hitnu službu u bečkom okrugu Otakring bebu bez svijesti donijela majka, a doktori su odmah po prijemu djeteta ustanovili da ima i nekoliko preloma.

Smrt bebe šokirala je Austriju.

Beba je odmah prebačena u AKH, gdje su se doktori borili za njen život, ali nažalost, svi njihovi napori i pokušaji su bili bezuspješni, jer je povreda mozga koju je dijete imalo bila i više nego ozbiljna.

Kako prenose Nezavisne, beba je rođena krajem novembra mjeseca, 2023. godine. Nažalost, beba je preminula, a nakon što je sva medicinska dokumentacija pregledana, ustanovljeno je da postoji određena sumnja protiv roditelja koji su sinoć privedeni.

Dvadesetdevetogodišnji otac i dvadesetšestogodišnja majka su pod istragom, a kako je u svojoj izjavi rekla Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva, roditeljima još uvijek nije određen pritvor.

Busek je dodala da postoje i dokazi da je beba pretrpjela tešku traumu, te da je dječak navodno imao slomljene kosti. Obdukcija tijela je naložena, a kako su rekli iz policije, privedeni roditelji još uvijek nisu saslušani, jer su u stanju šoka.

Takođe, oni imaju i dvogodišnju ćerku koja je trenutno smještena u hraniteljsku porodicu.