Seniorska košarka se nakon više od šest godina vratila u grad na devet rijeka, a domaći igrači su imali veliku podršku sa tribina od svojih sugrađana. Veliki broj Sanjana uživao je u odličnoj košarkaškoj predstavi koju su u proteklu nedjelju u Gradskoj dvorani u prijateljskoj utakmici priredili seniori OKK „Sana“ i „Bratstva“ iz Bosanske Krupe.

Utakmicu je dogovorila nova Uprava sanskog kluba s ciljem da se počne sa pripremama kako bi se seniorska selekcija od naredne sezone takmičila u A2 razvojnoj ligi FBiH. Pomenimo, posljednju utakmicu seniori „Sane“ igrali su davne 2018. godine u Kupu USK kada se zbog financijskih problema, ali i nedostatka starijih igrača, klub u seniorskoj konkurenciji prestaje takmičiti. Sanjani su, nažalost, još od tada uskraćeni za uživanje u čarima seniorske košarke, a zaljubljenici u ovaj popularni sport su morali da se zadovolje nastupima omladinskih selekcija u ligaškim takmičenjima. Kad je riječ o ponovnom pokretanju seniorske selekcije, ekipa je sastavljena od nekoliko bivših igrača kluba koji korašku igraju rekreativno jednom sedmično u Gradskoj dvorani i basket na igralištu Partizan.

Slobodno možemo reći, oni su u nedjeljnoj utakmici protiv „Bratstva“ svojom odličnom igrom iznenadili prvo brojnu publiku, a potom i gostujuću ekipu. Sanjani su cijeli tok utakmice briljirali i imali vodstvo koje su iz minute u minutu povećavali. Domaći igrači su izveli veliki broj uigranih akcija i efektno pogađali sa distance, posebno trica, a za svaki dobar potez su nagrađivani velikim aplauzom. Jednostvavno, sanskim košarkašima je sve polazilo za rukom i više nego zasluženo su pobijedili sa visokih 84:49.

Za seniore Sane su nastupili kapiten Hari Talić, Anel Čausević, Hasan Crnkić, Demir Jakupović, Kenan Ogrešević, Armin Hasanbegović, Sanjin Aganović i juniori Benjamin Zukić, Tarik Hasanbegović i Bakir Mulalić, a treneri su bili Haris Alagić i Husein Kadirić. Treba reći da su se i gosti predstavili u lijepom svijetlu. Trener „Bratstva“, Ismet Alagić, je i pored poraza zadovoljan igrom svojih pulena jer se radi o mladoj ekipi koja je nedavno okupljenja i pred kojom tek slijede brojni izazovi i dokazivanja. On je čestitao domaćinu na pobjedi i zahvalio se na gostoprimstvu, ali i objektivnoj sanskoj publici koja je tokom utakmice bodrila i njegove igrače i na kraju ih ispratila aplauzom.

Demir Jakupović je jedan od najboljih sanskih nogometaša u postratnom vremenu i igrač sa najdužim stažom u Premijer ligi BiH. Ipak, mnogi ne znaju da je uspješno nastupao i za omladinske selekcije OKK „Sana“, a pokazao je da nije zaboravio igrati košarku. On se zahvalio Upravi kluba koja čini napore da vrati seniorku košarku u grad na devet rijeka, a zahvalio se i publici koja je dolaskom u velikom broju podržala njegove saigrače. Trener Haris Alagić je priznao da su ga igraći „Sane“ iznenadili svojom odličnom igrom. Također, on pozdravlja napore nove Uprave kluba da se povratkom seniorske ekipe u rad kluba ujedno uključi i više mladih i da zavole ovaj popularni sport, ali cilj je i vratiti ljubitelje koraške na tribine Gradske dvorane. Dodajmo, da je sinoć u prostorijama Općinskog sportskog saveza održana Vanredna skupština OKK „Sana“ na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba.

Funkciju predsjednika će obavljati Sanel Maunić, za njegovog zamjenika je imenovan Mirza Kamber, a članovi Upravnog odbora su treneri omladinskih selekcija Sanjin Aganović, Haris Alagić i Anel Čaušević. Za predsjednika Skupštine je izabrana Edina Šuvalić, a izabrani delegati su: Merisa Omerović, Šefik Aganović, Adis Ikić, Sandi Kuršumović, Haris Talić, Emir Forić, Adi Kuršumović, Sead Ibričić, Mirza Seferović, Fata Zukić, Fahrudin Zukić i Husein Kadirić.

Imenovan je i tročlani Nadzorni odbor, a to su: Sandi Kuršumović, Husein Kadirić i Fahrudin Zukić. Sekretar kluba biće Šefik Aganović. Na kraju novom rukovodstvu OKK „Sana“ samo možemo zaželjeti puno uspjeha i da ostvare zacrtane planove.