Ovaj problem može riješiti i vlast RS-a koja je dužna da zaštiti sva pravna lica koja posluju u skladu sa domaćim zakonodavstvom

Poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Mladen Bosić izjavio je za Fenu, povodom raspisanih Lokalnih izbora u BiH 6. oktobra, da je regularnost lokalnih izbora dovedena u pitanje zbog činjenice da je toj stranci na nezakont način prije tri sedmice ugašen jedini transakcioni žiro račun preko kojeg su poslovali svi odbori u Republici Srpskoj i da nisu u mogućnosti platiti taksu Centralnoj izbornoj komisiji BiH za izlazak na lokalne izbore.

– SDS je imala samo jedan račun za razliku od drugih stranaka koje imaju više računa u komercijalnim bankama. Preko jedinog računa SDS je funkcionisala poslednjih 20 godina i u međuvremenu nema novih sankcija našoj stranci i banka kod koje je SDS imao račun ugasila – podsjetio je Bosić.

Dodao je da Agencija za bankarstvo RS, “obavezna da natjera i nadgleda banke da svi imaju isti tretman prema svim fizičkim i pravnim licima, nije ništa uradila po tom pitanju i to je očigledan dokaz da vlast u RS koja ih kontroliše ima uticaja na pokušaj eliminacije ukidanja SDS-a na ovakav način”.
Lokalni izbori u BiH održat će se 6. oktobra

On je naveo da se “ovaj problem može riješiti tako što bi Centralna izborna komisija BiH donijela odgovarajući izuzetak u smislu uplate takse za izlazak na izbore, da OHR – koji 16 godina besmisleno drži sankcije SDS-u iako su svi razlozi tih sankcija davno otklonjeni – ukine ih. Ovaj problem može riješiti i vlast RS-a koja je dužna da zaštiti sva pravna lica koja posluju u skladu sa domaćim zakonodavstvom”.

– Ovaj problem se može riješiti tako što bi Centralna izborna komisija BiH donijela odgovarajući izuzetak u smislu uplate takse za izlazak na izbore, i OHR, koji 16 godina besmisleno drži sankcije SDS-u – iako su svi razlozi tih sankcija davno otklonjeni – ukine ih. Ovaj problem može riješiti i vlast RS koja je dužna da zaštiti sva pravna lica koja posluju u skladu sa domaćim zakonodavstvom – rekao je Bosić.