Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, jučer su uhapsili  D.B. iz Republike Srbije i M.B. iz Banje Luke, zbog počinjenog prekršaja Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz člana iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Uočila ga policija

U Banjoj Luci u ulici Karađorđeva oko 23:05 sati, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, uočili  D.B., koje se po uočavanju policijskih službenika dalo u bijeg, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje da se zaustavi, ali je ubrzo sustignuto i lišeno slobode.

– Lice D.B. je podvgrnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,66 promila alkohola u organizmu. Takođe, navedeno lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banja Luka.

Konzumirao alkokol

Istog dana Policijski službenici su u Banja Luci u ulici Sime Miljuša oko 22:20 sati, uočili lice M.B., koje se po uočavanja policijskih službenika u bijeg, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje da se zaustavi, ali je ubrzo sustignuto i lišeno slobode.

– Lice M.B. je podvgrnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,25 promila alkohola u organizmu. Takođe, navedeno lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga THC i Amfetamin u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje- navodi se u saopćenju PU Banja Luka.