Jedan od uslova za dobijenje kredita za projekte, koji bi se realizovali u Rs iz Sadijskog razvojnog fonda, ne smije biti povezan sa borcima bh Srba.

Ovo je, između ostalog, saopštio na današnjem sastanku predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković gradonačelnicima i načelnicima Republike Srpske.

Inače, kako saznajemo od učesnika današnjeg sastanka, Višković je najveći dio svog izlaganja pokušavao da “poduči” načelnike, kao da su mala djeca, kako da apliciraju za pomenuti Fond, ali nikako da ne predlažu projekte u vezi pomoći borcima. “To nemože”, kazao je pred svima kratko Višković.

Pohvale na račun Saudijaca iznio je i predsjednik Republike Srpske, za koga su se mnogi pitali, čak i iz njegove stranke (SNSD) šta će on tu.

Dodik i Višković su kazali da Saudijci nude dolare, i to američke, ma skoro džabe, sa malom kamatom, što će biti rješenje za sredstva koja su blokirana u evropkim fondovima, a još su i povoljnija.

Sa saudijcima u Sarajevu ranije se sastao ministar privrede Republike Srpske Vojin Mitrović.

Podsjetimo da se Republika Srpska zbog sankcija, koje su uvedene zvaničnicima, nalazi i pod ekonomskim sankcijama i da su Dodik i Višković u prethodnom periodu najavljivala da će nedostajuće novce dobiti od Mađarske, Azerbjdžana, Kine…

Očito do realizijcije tog plana nije došla pa su sada spas ugledali kod razvojnih fondova islamskog svijeta, tačnije Saudijske Arabije.