Uprava policije MUP-a KS, s Fatmirom Hajdarevićem na čelu, nedavno imenovanim komesarom, potpisala je 16. juna ove godine ugovor s firmom “KM Trade” o nabavci vozila za specijalne namjene za potrebe Uprave policije (oklopni transporteri za ljudstvo).

 

 

Specijalne namjene

Radi se o ugovoru teškom 3,8 miliona KM s uračunatim PDV-om. Inače, ugovor bez PDV-a, koji je Hajdarević potpisao s vlasnikom firme “KM Trade” Nihadom Mašićem, iznosi 3,2 miliona KM.

Prema ugovoru, kompanija “KM Trade” se obavezala da će vozila za specijalne namjene biti isporučena u roku od 365 dana od dana potpisivanja ugovora.

Za ovaj posao je, osim “KM Trade”, bila zainteresirana i firma „Danials“ Tešanj, ali je njihova ponuda odbijena kao nevažeća.

Prema dokumentaciji, radi se o kanadskim vozilima marke Roshel Senator MRAP za policijske i vojne specijalne operacije opremljen lakim i teškim naoružanjem.

Međutim, zanimljivo je da je Uprava policije KS u junu dobila već jedno vozilo za specijalnu namjenu, vodeni top s balističkom opremom. Ovo vozilo koštalo je budžetske korisnike u KS, s PDV-om, 988.650 KM.