Talentovani sanski nogometaš Emrah Korlat napravio je još jedan korak u svojoj karijeri. On je krajem prošle godine potpisao ugovor sa prijedorskim Rudarem. Ovaj mladić je jučer napunio17 godina, a mi mu uz čestitke želimo puno sreće i uspjeha kako u 2024-toj, tako i u narednim godinama. Kako je objavljeno na službenoj stranici FK „Rudar“ Prijedor, novogodišnji poklon u vidu stipendijskih ugovora dobili su četvorica igrača iz omladinske škole ovog sportskog kolektiva.

Radi se o talentovanim mladićima na koje klub najozbiljnije računa u budućnosti. Među potpisnicima je i perspektivni sanski nogometaš Emrah Korlat koji iz godine u godinu igrački napreduje zahvaljujući svom napornom radu i trudu. Treba reći da povjerenje prijedorskog prvoligaša za Emrahove usluge i nije iznenađenje.

Naime, ovaj talentirani nogometaš sa samo 17 godina iza sebe ima puno uspjeha na nogometnim terenima širom BiH, ali i van njenih granica. Rođen je 05.01.2006. godine u Sanskom Mostu, nogometnu karijeru je počeo Školi nogometa „Zmaj 17“ , a potom je bio član izuzetne generacije NK „Podgrmeč“ koja je nekoliko godina bila najbolja na USK u predpionirskom i pionirskom uzrastu. Sa svojim vršnjacima iz Zmaja i Podgrmeča je osvojio brojne trofeje na brojnim takmičenjima i često je nagrađivan za najboljeg igrača turnira. Dobre igre i veliki talenat mladog Korlata su zapale za oko stručnjacima u FK Rudar, tako da prije dvije godine prelazi u susjedni Prijedor, zatim je jedno vrijeme bio u Akademiji FK „Sarajevo“, ali se ponovo vraća u „Rudar“.

Prošlu polusezonu je nastupao za selekcije kadeta i juniora, a povremeno i za prvi tim. Igra na pozociji zadnjeg veznog, ali se po željama trenera odlično snalazi i na ostalim pozicijama. U svim utakmicama je pokazao izuzetnu snalažljivost i kvalitetu i postigao je 6 golova. Na kraju treba istaći, a poznavajući kvalitete ovog mladog vrsnog mladog nogometaša, da ne sumnjamo da će na pravi način dobiti šansu da pokaže svoje nogometno umijeće i talenat, te opravda ukazano povjerenje. Emrah jučer je napunio punih 17 godina, a mi mu samo možemo poželjeti sreću sa željom da dostojno brani boje „Rudara“, a u budućnosti i nekog bh. ili evropskog nogometnog velikana.