Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imati vlastiti dom i krov nad glavom najveća je želja četvoročlane porodice Hairić, a kako bi se ona ispunila u cijelosti, potrebna je pomoć dobrih ljudi. Šefko Hairić kaže kako se skupa sa suprugom i dvije maloljetne kćerke, od kojih je mlađa dijete s poteškoćama u razvoju, već gotovo pune dvije decenije živi pod kirijom, potucajući se od jednog do drugog privatnog smještaja.

Zahvaljujući rodbini njegove žene, koja mu je pomogla i ušteđevini koju je godinama mukotrpno sticao, uspio je kupiti trošnu kuću u naselju Zdena. Međutim, kuća je već dugo prazna i neuslovna za stanovanje, pa joj je potrebna temeljita rekonstrukcija.

Šefko kaže kako u životu nikada nije nikoga molio niti od koga nešto tražio, ali da je sada prinuđen. Inače, njega Sanjani već dugo poznaju kao vrijednog i radišnog čovjeka koji radi sezonske i teške fizičke poslove, zarađujući kruh od sedam kora za svoju porodicu.“Na ime kćerke, koja je dijete s poteškoćama u razvoju, dobijamo neku skromnu socijalnu pomoć, ali i to neredovno“, kaže Hairić.

Dodaje kako se prilikom kupovine kuće zadužio, te da duguje 10 hiljada maraka koje treba vratiti. Kaže kako mu je svaka vrsta pomoći dobrodošla, od novčane pa do one u građevinskom materijalu.U samoj kući trebaju se uraditi kompletni unutrašnji radovi, od zamjene krova pa do podova i zidova. Inače, Hairić je iz okoline Banjaluke i kaže kako nije naslijedio nikakvu imovinu, a u službenim evidencijama vode se kao izbjegla i raseljena lica. Kaže kako je udobni i topli dom san kojeg već dugo sanjaju, a kako bi se on konačno pretvorio u javu potrebna je mala pomoć dobrih ljudi i lokalne zajednice. Svi koji žele da pomognu ovoj porodici više informacija mogu dobiti na telefon: 061 013 676.