Pripadnici policije u Sanskom Most u proteklih nekoliko dana priveli su više osoba koje su osumnjičene za trgovinu narkotičkim sredstvima. Kako saznajemo, pripadnici policije su priveli osobu s inicijalima N.B. iz Sanskog Mosta zbog posjedovanja i trgovine narkoticima.

Prilikom pretresa stambenog objekta u vlasništvu ovoga lica pronađeno je 50 grama praškaste materije za koju se opravdano sumnja da je opojna droga heroin. Prema informacijama kojima raspolažemo, radi se o licu od ranije poznatom policijskim organima, a uoči poslednje akcije bio je pod policijskom opservacijom. Ova osoba je predata na dalje postupanje Tužilaštvu USK.

Također, prilikom pojačane kontrole saobraćaja privedene su dvije osobe koje su također osumnjičene za isto krivično djelo.

Prilikom kontrole putničkog automobila reno, pronađena je određena količina materije za koju se pretpostavlja da se radi o opojnoj drogi spid. Policija je lišila slobode vozača G.A. i suvozača B.E., a kako saznajemo jedno lice je iz Bihaća, a drugo iz Prijedora.
n
Prijedor24.com