Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Sane, koji se nalazi na magistralnom putu M-15, u neposrednoj blizini Sanskog Mosta, ulaze u završnu fazu, a danas je postavljen prvi sloj asfaltne površine. Radove na asfaltiranju kolovoznih traka i trotoara izvodi firma “Divel”, a danas je, kako su nas informisali, postavljen prvi sloj.

Nakon toga uslijediće presvlačenje drugog, finalnog sloja te asfaltiranje trotoarskih površina. Izvođači radova su ranije potvrdili kako bi svi radovi na rekonstrukciji ovoga infrastrukturnog objekta trebali biti završeni do kraja ovoga mjeseca, a tada je planirano i da se most pusti u funkciju. Zbog rekonstrukcije je već duže vrijeme zatvoren za saobraćaj na dijelu putnog pravca M-15, koji povezuje ovaj grad s Ključem, pa se vozila preusmjeravaju alternativnim putem preko lokaliteta Kriva cesta. Za potrebe nesmetanog odvijanja saobraćaja ovaj nekada makadamski put je proširen i asfaltiran, što je također dio cjelokupnog projekta.

Investitor radova je Javno preduzeće „Ceste Federacije BiH“, a ukupna vrijednost svega iznosi dva miliona maraka. Projekat rekonstrukcije podrazumjevao je i proširenje gornje površine mosta, te ojačavanje njegovih nosećih stubova, a objekat će biti moderno opremljen. Most se već dugo vremena nalazio u oronulom i dotrajalom stanju, a treba reći kako predstavlja veoma važan infrastrukturni objekat za saobraćaj, pa se ovaj projekat nametnuo kao jedan od prioriteta.

Zbog toga su ga lokalne vlasti, kao jedan od prioriteta, u proteklom periodu kandidirale pri nadležnim federalnim institucijama.