Izbor najuspješnijih sportista Sanskog Mosta za 2023. godinu održat će se u Kino sali sa početkom u 18 sati. Općinski sportski savez je uputio javni poziv sportistima i građanima da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost.

Tradicionalni izbor najboljih u protekloj godini se organizira sa ciljem odavanja društvenih priznanja sportašima, sportskim ekipama, trenerima, sportskim perspektivama, zaslužnim sportistima i sportskim radnicima. Na osnovu nominacija iz klubova i sportskih udruženja žiri je odredio najbolje sportiste i ekipe, a odluku je potvrdio Upravni odbor Sportkog saveza koji je ujedno odredio i inema dobitnika posebnih priznanja i specijalnih nagrada.

U Sportskom savezu naglašavaju da su sanski sportisti i u 20023. godini ostvarili rezultate vrijedne pažnje i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima, nego i na međunarodnoj sceni kako u BiH tako i van njenih granica i oni najbolji svakako zaslužuju da se nagrade. Pomenimo, Pravilnikom Općinskog sportkog saveza za izbor sporstiste godine osim proglašenja najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta za 2023. godinu, planiran je i izbor najuspješnijih sportista i ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, juniora i kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji, a izvršiće se izbor i najuspješnijjeg trenera i sportskog radnika u protekloj godini.

Prizanja će se dodjeliti za doprinos i razvoj invalidnog sporta, a posebna priznanja će se dodjeliti i za ostvarene sportske rezultate u loptačkim, borilačkim, bazičnim i ostalim sportovima, kao i u školskom sportu . Diplome će dobiti i sportske perspektive Sanskog Mosta. Posebna priznaja će dobiti sportisti koji sa bili prvaci BiH u svojim kategorijama u pojedinačnoj konkurenciji, te sportisti koji su nastupili za reprezentaciji BiH, te specijalne i posebne nagrade.

Iz Sportkog saveza je upućen javni poziv sportistima i građanima da svojim prisustvom uveličaju svečanost dodjele priznanja koja će se održati u Kino Sali sa početkom u 18 sati.