Općina Sanski Most raspisala je javni poziv za dodjelu novčanih sredstava građanima čija je imovina stradala u poplavama koje su pogodile Sanski Most u maju prošle godine. Javni poziv se odnosi na dodjelu jednokratne novčane pomoći za otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem prirodne nesreće – poplava na području općine Sanski Most tokom maja mjeseca 2023. godine.

U pozivu se navodi da pravo apliciranja na javni poziv imaju lica, kod kojih je tokom stanja prirodne nesreće na području općine Sanski Most u periodu od 15. maja do 25. septembra 2023. godine, evidentirana šteta od strane Općinske komisije za procjenu šteta.

Svi građani koji apliciraju na dodjelu sredstava dužni su dostaviti popunjeni prijavni obrazac, posjedovni list za stambeni objekat, kućnu listu, i potvrdu o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata – samo za naknadu štete u poljoprivredi. Zainteresovani za dodjelu novčanih sredstava po ovom javnom pozivu mogu podnijeti prijavu na javni poziv u roku od 30 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 17. junom ove godine, a prijave se podnose poštom na adresu općine Sanski Most.

Svi zainteresirani prijavni obrazac mogu preuzeti u šalter sali općine, kao i na službenoj internet stranici općine Sanski Most, gdje je i objavljen cjelokupan tekst konkursa.

Podsjećamo, usljed majskih poplava od prošle godine, na području općine Sanski Most bilo je proglašeno stanje prirodne nesreće, a prema izvještaju općinske komisije ukupna šteta iznosila je preko milion i po KM.