Nastavljena je lijepa priča o ponovnom pokretanju seniorske košarke u Sanskom Mostu, a sanski košarkaši su sinoć gostovali kod svojih sportskih prijatelja u Prijedoru.

Nakon višegodišnje pauze seniori OKK „Sane“ odigrali su i drugu prijateljsku utakmicu, a bili su gosti prijedorskoj ekipi KK „Hunters“ u trening centru ovog kluba. Radilo se o nastavku dugogodišnje dobre saradnje dva sportska kolektiva koji su do sada utakmice uglavnom odigravali sa mlađim selekcijama. Susret je dogovorila nova Uprava sanskog kluba s ciljem daljnih priprema kako bi se seniorska selekcija od naredne sezone takmičila u A2 razvojnoj ligi FBiH. U veoma dobroj utakmici, koja je više ličila na prvenstvenu u borbi za bodove, očekivano je pobijedio domaćini.

Naime, Prijedorčani imaju mladu i kvalitetnu ekipu koja je uspješno takmiči u Drugoj ligi RS grupa zapad i u vrhu su tabele. S druge strane seniorska ekipa „Sane“ je okupljenja prije mjesec dana i do sada je održala samo tri treninnga i imala jednu odigranu prijateljsku utakmicu. Kad je riječ o ponovnom pokretanju seniorske selekcije u Sanskom Mostu, ekipa je sastavljena od nekoliko bivših igrača kluba koji korašku igraju rekreativno jednom sedmično u Gradskoj dvorani i basket na igralištu Partizan, a pridodato je nekoliko juniora i kadeta.

Razigrani igrači „Huntersa“ su odlično odigrali prvo poluvrijeme, briljirali su i sve im je polazilo za rukom, a nakon velikog broja grešaka igrača „Sane“. Na odmor se otišlo sa velikoim prednošću domaćina rezultatom 58:36. Ipak, u nastavku dosta bolja i organizovanija igra sanskih igrača. U trećoj četvrtini igralo se izjednačeno, koš za koš, ali posljednji dio ove uzbudljive utakmice Sanjani rješavaju u svoju korist sa 13 poena razlike tako da je krajnji rezultat na kraju glasio 90:81. Treba naglasiti da je sa objje strane izvedeno veliki broj uigranih akcija i efektnih pogodaka sa distance, posebno trica i igrači oba kluba zaslužuju čestitke za odlično odigranu utakmicu.

Trener „Huntersa“, Marko Modrić, je zadovoljan igrom svoje ekipe, posebno što su šansu dobili i mladi igrači koji su opravdali ukazano povjerenje. On je priznao da su ga Sanjani iznenadili svojom odličnom igrom. Za seniore Sane su nastupili kapiten Anel Čausević, Hasan Crnkić, Demir Jakupović, Anedin Ćatič, Armin Hasanbegovic, Kenan Ogresević, Sanjin Aganović, Davud Hasanbegović, Faruk Jakupović, Tarik Hasanbegović i Bakir Mulalić. Ekipu sa klupe je vodio trener Husein Kadirić, koji je i pored poraza čestitao svojim igračima na borbenoj i dopadljivoj igri i jer su sansku košarku u Prijedoru predstavili u lijepom svijetlu.

Kako kaže, ekipa je nedavnookupljenja i tek slijede brojni izazovi i dokazivanja. On je čestitao domaćinu na pobjedi i zahvalio se na gostoprimstvu. Pomenimo, da je na nedavno održanoj Vanrednoj skupštini OKK „Sana“ izabrano novo rukovodstvo kluba, a za predsjednika je imenovan sportki radnik Sanel Maunić. Već su vidljivi pomaci u radu, a cilj je stvoriti što bolje uslove za održavanje treninga i odigravanja domaćih i gostujućih utakmica svih selekcija. Na kraju novom rukovodstvu OKK „Sana“ samo možemo zaželjeti puno uspjeha i da ostvare zacrtane planove.