I ovogodišnja manifestacija ponudiće veliki broj zanimljivih događaja u kojima će moći da uživaju posjetioci svih generacija, posebno naši najmlađi sugrađani, a svečani otvor „Zimske čarolije“ je sutra u 18 sati.

U posljednjim danima ove, te u prvih nekoliko dana 2024. godine, koliko traje manifestacija, sve posjetitelje očekuju bogati i raznovrsni kulturno-zabavni sadržaji. Za vrijeme trajanja manifestacije prostor velikog parkinga kod Gradske dvorane, i ove godine biće posebno dekorisan i uređen, te će na njemu biti priređeno mnoštvo prigodnih programa i drugih sadržaja. Između ostalog, tokom manifestacije svakog dana će se održavati zimski sajam na kojem će prodavači imati bogatu gastronomsku ponudu, poput hrane, domaćih kolača, toplih napitaka, ali i vlastitih rukotvorina iz kućne radinosti. Na ovom mjestu nalaziće se i zabavni luna park, a pored toga već je postavljeno i klizalište sa pravim prirodnim ledom čije će korištenje biti besplatno.

Organizator Zimske čarolije je RTV Sana a generalni pokrovitelj općina Sanski Most. Ovogodišnja manifestacija Zimska čarolija će ponuditi veliki broj zanimljivih sadržaja, a svako veče na maloj sceni održavaće se kulturni, umjetnički, muzički i drugi događaji. U zabavnom dijelu učestvovaće sanske osnovne škole: Hasan Kikić, Skender Kulenović, Peti oktobar, Mahala i Prva sanska, te članovi Udruženja ABC Plus, Dječijeg hora Melodi, i hora Harmonija, a isto tako očekuju se nastupi i sanskih muzičara.

Centralni događaj ovogodišnje „Zimske čarolije“ svakako će biti javni doček Nove godine u nedjelju 31. decembra na Trgu oslobodilaca, a građane će na ispraćaju stare i dočeku nove 2024. godine zabavljati muzički bendovi „Euphoria“ iz Bihaća i „Carpe Diem“ iz Sanskog Mosta.