Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Sanjanima koji žive i rade u Kanadi, ovih dana realizovan je projekat uređenja zelenih površina u krugu Doma zdravlja i Opće bolnice u Sanskom Mostu.

Na ovome prostoru postavljene su nove klupe za odmor i kante za smeće, te je obavljena sadnja zelenila i ukrasnog cvijeća.

Prema riječima Šabana Bašića, koji već nekoliko decenija živi i radi u Kanadi, sredstva su prikupljena preko udruženja koja okupljaju Sanjane u toj sjevernoameričkoj zemlji pišu Nezavisne.

“Dosta Sanjana živi u Kanadi, organizovani smo u klubove i pokušavamo da njegujemo sjećanje na zavičaj. Također, u proteklom periodu smo uradili niz različitih projekata s humanitarnim predznakom, a sada smo došli na ideju da damo doprinos uređenju prostora ispred naših zdravstvenih ustanova”, kazao je Bašić.

Dodao je kako je sve realizovano u saradnji s rukovodstvima pomenutih ustanova te lokalnim vlastima, a načelnik ove općine Faris Hasanbegović zahvalio je na ovom projektu.

“Sanski Most je grad koji ima zaista brojnu dijasporu i mi želimo da ostvarimo što je moguće čvršću vezu, na obostrano zadovoljstvo. U proteklim godinama, zahvaljujući ulaganju naših ljudi iz dijaspore, pokrenuto je više proizvodnih pogona te zaposleno više stotina građana”, istakao je Hasanbegović.