U Gradskoj upravi Prijedor danas je održan sastanak delegacija Grada Prijedora i kineske Kompanije < "China Energy" > i < "China Energy Jiangsu Design Institute Co., Ltd" >na temu Projekta “Prečistači otpadnih voda u Republici Srpskoj, Grad Prijedor”.

Delegaciju Grada Prijedora predvodio je gradonačelnik Slobodan Javor, a delegaciju kineske kompanije, < Wang Bo > – izvršni direktor za region južne Azije, < "China Energy Construction International Group Co., Ltd" >.
Grad Prijedor je jedna od lokalnih zajednica koja je kandidovana za izgradnju prečistača otpadnih voda , a sve kao rezultat saradnje sa Narodnom Republikom Kinom i navedenim kompanijama, koju je uspostavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o konkretnim temama vezanim sa pripremne radnje i realizaciju navedenog projekta, te je utvrđeno da postoji veliki nivo međusobne saglasnosti i razumijevanja, te da će se u narednom periodu nastaviti sa svim neophodnim radnjama kako bi se u toku iduće godine krenulo u realizaciju projekta. Ovom prilikom razmijenjene su informacije koje će biti od značaja za dalje aktivnosti.