Ruski vloger kojeg na društvenim mrežama prepoznaju po nadimku Vagabond prošle godine boravio je u Bosni i Hercegovini, a tek nedavno je odlučio podijeliti i video koji je zabilježio tokom ovog putovanja.

Na samom početku videa kazao je kako će pokazati djelić svog puta u Bosnu i Hercegovinu “jednu od najneobičnijih zemalja Evrope”.

“Bosna i Hercegovina je balkanska nacija s bogatom historijom. Njena složena prošlost ostavila je neizbrisiv trag u zemlji, oblikujući njen etnički i politički pejzaž”, naveo je u opisu YouTube videa pojašnjavajući da je sam stigao u BiH kako bi shvatio kako ljudi ovdje žive.

Tokom boravka u BiH posjetio je Mostar, Sarajevo, Banju Luku, Doboj, a naposljetku je proveo vikend na selu Čuhovići u blizini Konjica. Upravo se isječak kako je dočekan u ovom selu dijeli mrežama.Prišao je Omeru i njegovoj supruzi koji su se pokušali sporazumjeti s njim, a potom ga ugostili uz kafu i hranu te porazgovarali s njim.

“Upravo su me ugostili na kafi stariji gospodin i gospođa, djeluje da su ovdje za vikend, a da žive u mjestu nedaleko od Sarajeva”, kazao je poslije na snimku.

U komentarima ispod videa su istaknuli gostoprimstvo Bosanaca kao ono što mnogi pamte iz svojih putovanja, a drugi su se čudili kako su se uspjeli sporazumjeti kombinujući bosanski i ruski.