Rukometni klub „Sana 7“ u ovoj godini ima cilj da okupi što više mladih igrača kako bi se dobila jedna nova generacija koja će biti budućnost sanskog rukometa. RK „Sana 7“ obavještava sanske osnovce i srednjoškolce da se vrši upis novih članova uzrasta 2007 . godište i mlađi igrači.

Zainteresirani koji žele postati dio ovog sportskog kolektiva mogu se prijaviti tokom održavanja treninga u Gradskoj dvorani ponedeljkom i srijedom od 18 do 19 sati, te petkom od 20 do 21 sat. Inače, u sanskom rukometnom klubu redovno trenira oko 15 mladih igrača koji su se krajem prošle godine počeli takmičiti Omladinskoj ligi FBiH grupa zapad u kojoj nastupiaju po tri kluba iz Srednjebosanskog i Unsko – sanskog kantona. To su „Iskra“ Bugojno, „Sloga“ Gornji Vakuf , RK „Jajce“, „Krajina“ Cazin“, Škola rukometa „Cepelin“ Cazin i RK „Sana 7“ Sanski Most. Liga se igra turnirski i svaki mjesec po jedan turnir drugom gradu, prvo kolo je odigrano u Jajcu, a Sanski Most je domaćin 3. kola.

Trener Adi Kuršumović kaže da su mladi sanski igrači nakon nekoliko odigranih prijateljskih utakmica i dobrim radom na redovnim treninzima napredovali u igri, te da su ga prijatno iznenadili sa svojom borbenošću, maksimalnim zalaganjem i disciplinom u prvoj zvaničnoj utakmici. On ističe, iako mladim igračima u početku treba ugraditi pobjednički duh, ipak su u predstojećim utakmicama rezultati barem za sada u drugom planu, a cilj je da dobiju vrijedno igračko iskustvo i steknu nova prijateljstva. Trener Kuršumović naglašava da je klub otvoren i za nove članove, a kad je riječ o novom upisu kaže kako je cilj da se okupi što više mladih igrača kako bi se dobila jedna generacija igrača koja će dostojno predstavljati Sanski Most.

On je uputio poruku sanskim osnovcima da se pored kvalitetnog rada na trenizima putuje i na gostujuće utakmice, obilaze se mnogi gradovi, što pored bavljenja sportom čini i lijepo druženje. „ Dobro došli u klub mladosti i prijateljstva“, poruka je iz Rukometnog kluba „Sana 7“.