Bivši gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić prekinuo je medijsku tišinu nakon tri godine. Poručio je da se vjerovatno vraća u politiku iako mu ona ne nedostaje.

– Idem dalje svojim putem. Ja dalje mogu ići samo kao nezavisan ili samostalan sa drugim ljudima koji su isto nezavisni i samostalno i van okvira bilo kojih političkih partija.
Mijenjati stvari

Puno ljudi je na zboru prije dva dana u Verićima pitalo može li se ovo promijeniti. Možemo stajati sa strane i gledati, ili se zabavljati, ili biti zabrinuti, kako ko, a možemo možda pokušati mijenjati neke stvari – rekao je Radojičić za “Nezavisne”.

Govoreći o radu u privatnom sektoru, gdje je sada angažovan, Radojičić kaže da politika vrlo malo razumije biznis te da imamo mlade i pametne ljude, ali da treba posložiti i postaviti prioritete.

– Biznis je direktno ili indirektno vezan za politiku, bilo tako što sklapa poslove sa politikom i javnim sektorom ili što se mora uklapati u neki okvir. Ovdje ne vidim nikakvu strategiju, ne vidim nikakvu viziju i ovo je najslabija SNSD-ova vlada i ne primijeti se energija – naveo je Radojičić.
Posebno i različito iskustvo

Govorio je o razlikama rada u politici i u privatnom sektoru.

– Svaki segment je posebno iskustvo i različito. Ovo je drugačiji i na neki način daleko mirniji posao nego politika. Politika je javno izložen posao, Vi, porodica, prijatelji, svi ste izloženi javnosti, biznis i neki drugi poslovi su druga dimenzija.

Već dvije godine radim u privatnoj firmi u realnom sektoru, život je puno mirniji, sređeniji, više posvećen porodici nego ranije kada sam bio više tuđi nego svoj – istakao je on, između ostalog, u intervjuu za Nezavisne.