_empty

U Policijskoj upravi Prijedor danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su rezultate rada za mjesec april tekuće godine prezentovali načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan i načelnik Sektora policije Zoran Jež.

Hačelnik Milojica je istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor održano povoljno stanje bezbjednosti.

U mjesecu aprilu evidentirano je 70 krivičnih djela, od čega po nepoznatom izvršiocu 21 krivično djelo ili 30% ukupno evidentiranih. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 90%, a rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 68%.
Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan je rekao da je u aprilu mjesecu evidentirano 5 krivičnih djela privrednog kriminaliteta. Sva evidentirana krivična djela su koruptivnog karaktera.

Policijska uprava Prijedor u aprilu mjesecu evidentirala je 3 krivična djela i 8 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U izvještajnom periodu realizovana je akcija kodnog naziva „Bambi“ koja je rezultirala lišenjem slobode tri lica i pronalaskom i oduzimanjem 640 grama marihuane i novca u iznosu od 13.000,00 KM i 550 eura koji se dovodi u vezu sa prometom opojnih droga.
Načelnik Sektora policije Zoran Jež rekao je da u aprilu mjesecu iz oblasti javnog reda i mira evidentiran 51 prekršaj i da je u tom segmentu održano stabilno stanje. Svi javni skupovi održani na području operativne nadležnosti Policijske uprave protekli su bez bezbjednosnih incidenata.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 89 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtnih posljedica.

Načelnik Jež je istakao da Policijska uprava Prijedor povodom predstojećeg perioda održavanja maturskih proslava realizuje niz aktivnosti u saradnji sa relevantnim subjektima kako bi se okupljanja maturanata, maturske proslave i drugi događaji povodom završetka školske godine održali bezbjedno za sve učesnike. Tim povodom načelnik Jež pozvao je učenike da se na navedenim proslavama ne ponašaju na način kojim bi narušili javni red i mir i ugrozili svoju bezbjednost ili bezbjednost drugih učenika, a posebno je pozvao nastavno osoblje i roditelje da preduzmu potrebne mjere kako bi završetak školske godine protekao bez neželjenih posljedica.