Policijska uprava Prijedor oglasila se nakon što je njemački Bild objavio tekst o navodnom masakru konja na području okoline Prijedora navodeći da je ubijeno 45 životinja, uključujući sportske konje i priplodne pastuhe i kobile iz Njemačke, Holandije i Francuske čija je vrijednost često više od 20.000 eura.

“U vezi Vašeg upita od 04.10.2023. godine i teksta objavljenog na portalu N1 kojim se prenosi vijest njemačkog portala „Bild“ o masakru konja u Prijedoru, obavještavamo Vas da na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor nije evidentiran nijedan takav slučaj niti je navedeno prijavljeno ovoj Upravi”, naveli su iz PU Prijedor u odgovoru na upit N1.

Bild je objavio i uznemirujuće fotografije navodnog ubistva konja koje možete pogledati ovdje. U tekstu se navodi kako “pogođeno oko jedanaest farmi, a da su konjima odrubljene glave, dok je komad metala zabijen u grudi jedne holandske kobile. Drugi su, naveli su, “ubijeni otrovom za pacove”, što je iz PU Prijedor demantovano.

 

Njemački Bild piše o pokolju konja kod Prijedora: U tri dana zaklano 45 životinja