Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 08. do 11. juna  realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisan je 1071 učesnik u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 117 učesnika, od kojih 76 po akcentu akcije.

Iz saobraćaja je isključeno 73 vozača, od kojih 70 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu, 2 zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu i 1 vozač zbog odbijanja da se podvrgne kontroli na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Lišenjem slobode zadržano je 11 vozača od kojih 9 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i dva vozača zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu.

Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionsana su tri pješaka, od kojih su dva zadržana lišenjem slobode.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.