Asocijacija bosanskohercegovackih poduzetnika u Švedskoj postoji već dvije godine sa jasnim ciljem promovisanja trgovinsko-privredne kao i drugih oblika poslovne saradnje između Bosne
i Hercegovine i Švedske.

U subotu 1. juna, 2024.g biti će održan prvi business forum bh poduzetnika u dijaspori. Forum će okupiti govornike i učesnike iz cijelog svijeta u švedskom gradu Goteborgu u Gothia Towers-u.

Prvi business forum u dijaspori biti će jedinstvena prilika za vodeće stručnjake, poduzetnike i donositelje odluka iz raznih industrija kako bi diskutovali o najnovijim trendovima, izazovima i prilikama u poslovnom svijetu, ali i investiranju na prostoru Bosne i Hercegovine. Kroz prezentacije, pitanja, odgovore i prilike za uvezivanje, razmjenu mišljenja, sudionici će imati
priliku proširiti svoje znanje, uspostaviti korisne kontakte i pronaći eventualne ideje za brži rast i razvoj svojih kompanija.

Za rad Asocijacije veoma je značajna i podrška zvaničnih institucija i državnih organa BiH koji prepoznaju značaj uvezivanja i saradnje između domovine i dijaspore. Ambasada BiH u Stockholmu od samog osnivanja i rada Asocijacije bh poduzetnika u Kraljevini Švedskoj osnažuje i pruža pomoć radu ove organizacije.

Kao organizacija koja okuplja privrednike sa snažnim osjećajem pripadnosti svojoj zemlji porijekla Bosni i Hercegovini, ali istovremeno s jasnom vizijom budućnosti u Švedskoj, Asocijacija želi iskoristiti ovaj forum kao platformu za jačanje veza između naših dviju zemalja, olakšanje poslovnih kontakata i sklapanje poslovnih ugovora, kao i dugoročnu saradnju koja će donijeti korist svim učesnicima.