Počinio više krivičnih djela u Novom Gradu/Bosanski Novi i Kozarskoj Dubici/Bosanska Dubica

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu lica D.K. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kozarske Dubice i Novog Grada počinio više krivičnih djela.

Tokom kriminalističke obrade utrđeno je da je osumnjičeni tokom juna mjeseca počinio krivično djelo „Teška krađa“ na način da je iz dvorišta kuće privatnog vlasništva u Novom Gradu otuđio neregistrovano putničko motorno vozilo marke „Ford Mondeo“, dok je iz objekta kuće otuđio krevet. Osumnjičeni se takođe tereti i za krivično djelo „Krađa“ koje je počinio u septembru mjesecu u Kozarskoj Dubici otuđivši iz dvorišta kuće prikolicu i čamac.

Pretresom stambenih prostorija u Novom Gradu koje koristi osumnjičeni, koji je vršen u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela, pronađena je i oduzeta automatska puška, ručni raketni bacač – zolja i 26 metaka različitog kalibra, čime je osumnjičeni počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Predmeti otuđeni krivičnim djelima koji su pronađeni kod osumnjičenog, vraćeni su vlasnicima.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.K. dostaviti izvještaji za počinjena krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, „Teška krađa“ i „Krađa“.