Tekst se nastavlja ispod oglasa

S velikom ponosom objavljujemo da će Bosanski kulturni centar u Prijedoru u srijedu, 26. jula u 20:00 sati, u velikoj sali prijedorskog Pozorišta Pozorište Prijedor, organizovati promociju hit-romana „Polaroid kauboj“ prijedorskog autora Refika Hodžića.

 „Polaroid kauboj“  je od objavljivanja u martu ove godine već doživio svoje drugo izdanje i uživa iznimnu popularnost među čitalaštvom u Bosni i Hercegovini i regiji.
Roman govori o djetinjstvu proživljenom tokom osamdesetih u Prijedoru, toku zlatnog doba našeg grada i vraća mnoge generacije Prijedorčana u vrijeme bezbrižnosti i zlatnih predvečerja grada na Sani.
„Ja sam i danas, kao odrastao čovjek sa svim iskustvima koja su me oblikovala, i onaj dječak iz Puharske. U pričama iz „Polaroid kauboja“ prepliću se perspektive i misli dječaka sa mislima odraslog čovjeka, jer se one tako prepliću i u mojoj glavi. Knjiga priča o mnogim događajima iz djetinjstva, ali ona nije tek puki izliv nostalgije o nekom prošlom vremenu, nego priča o životima jedne zajednice koja više ne postoji, životima koji se i danas odvijaju, ali negdje drugdje,“ kaže o knjizi autor Refik Hodžić.

A urednik knjige Tomislav Marković je ovako opisuje: “Hodžićeva proza nastaje na sredokraći ‘Ranih jada’ Danila Kiša i Ćopićevih priča o detinjstvu. Kao i Ćopić, i Hodžić je rođeni pripovjedač, njegova pripovijest teče kao Puharska, mitska reka njegovog djetinjstva, njegove rečenice lagano vijugaju i meandriraju, uvlačeći čitaoca u jedan drugačiji svijet. Sa Ćopićem ga spaja i specifičan, dobrodušni humor, nežan i pun ljubavi prema svetu i ljudima. Taj humor je svojevrsno naličje melanholije kojom je obilježen Hodžićev roman, što neminovno proizlazi iz same prirode sjećanja koje ima moć da prizove odsutna bića iz mutnog bezdana prošlosti.”

Promociju će moderirati pjesnikinja Aneta Vladimirov koja će voditi razgovor sa autorom i posebnim gostima iznenađenja.
Specijalni gost ove večeri biće Nermin Alukić Čerkez koji će svojim izvedbama pružiti svojeversni soundtrack razgovoru i odlomcima iz knjige koje će čitati autor i njegovi gosti. Nakon promocije autor će potpisivati primjerke „Polaroid kauboja“.

Ulaz je slobodan, a s obzirom da za ovaj događaj odavno vlada veliko interesovanje u Prijedoru, sugerišemo da u Pozorište dođete 15-tak minuta ranije.