Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine nastavlja aktivnosti podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera imm cologne koji će se održati od 14-18. januara 2024. godine u Kelnu, Njemačka.

Bit će to dvanaesti nastup kompanija na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine na ovom sajmu, a drugi nakon perioda pandemije kada sajam nije održavan.

Na štandu Bosne i Hercegovine na predstojećem sajmu imm 2024, nastupit će kompanije: ARTING GRADNJA d.o.o. Lukavac, AS NOSTRO d.o.o. Tešanj, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, DRINJAČA d.o.o. Šekovići, LAUREL d.o.o. Prijedor, QUANTUM d.o.o. Sarajevo, te STANDARD d.o.o. Prnjavor.

– Nakon pozitivnih povratnih informacija od bh. izlagača na prethodnom imm 2023 – Spring Edition, smatramo da je sajam sada spreman da se još više fokusira na posao, kreativnost i mreže – dajući nam odličnu platformu za učenje i povezivanje. Radujemo se ovom iskustvu i novom potencijalu za poslovnu suradnju – istakla je savjetnica za promociju izvoza drvnog sektora u VTK/STK BiH Lejla Međedović.

Pod sloganom “Tradicija za budućnost“, a s ciljem utiranja puta za bosanskohercegovački namještaj na tržištu EU, VTK/STK BiH je za 12 godina izlaganja u Kelnu podržala 90 nastupa firmi u okviru štanda Bosne i Hercegovine.