Blogerka Zorana Kerleta na društvenim mrežama često objavljuje prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, a sada je pažnju privukao snimak Ružičkog potoka, koji se nalazi kod Posušja.

“Posljednjih godina ova lokacija postaje popularno mjesto planinara, a možete i vidjeti zašto. Obavezno je mjesto za odmor na turi do vrha Oštrc na 1.304 metara nadmorske visine. Ružički potok kod Posušja će vas oduševiti svojom čistoćom i ljepotom. Svi koji ga posjete neka vode računa o tome, čuvajmo i očuvajmo skupa ovo blago”, navela je.

Dodala je da biste trebali imati na umu da okolo ima zmija i krpelja te se adekvatno zaštitite.

“Ima i vukova, ali oni će pobjeći od vas i prije nego shvatite da su tu negdje. Šta mislite koliko je voda hladna?”, upitala je pratitelje.

Ružički potok impresionira sve posjetitelje svojom tirkiznom bojom, a dobra vijest je ta da je staza koja vodi do njega pogodna za sve generacije.

Stanovnici ovaj potok nazivaju i vodom koja život znači zato što on opskrbljuje akumulacijsko jezero Tribistovo, koje je napravljeno 1989. godine. Ovo jezero je dugo oko 500 metara, a široko oko 300 metara.