Na raspravi o novom Zakonu o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci, jednom od ključnih dokumenata koji se donosi u Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK), učestvovao je i Petar Ćorluka, jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih privrednika i vlasnik Violete i Laste,

U uvodu je Ćorluka pozdravio ovakav događaj.

– Ja sam privrednik više od tri decenije i ovo je prvi put, koliko se sjećam, da neki resor nešto ovakvo kod nas organizira. Ja se ispričavam ako griješim, ali ja se ne sjećam ovakvih sastanaka i rasprava – istaknuo je Ćorluka.

Pohvalio je ministricu Danielu Perić i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta zbog organizacije događaja.

Petar Ćorluka

Kazao je da se domaće tržište mora još žustrije razvijati.

– Nama mora biti cilj da se naše tržište razvija, da se radnici vraćaju iz Švicarske, Njemačke, tamo gdje su se dodatno obučili. Ako nešto u zakonima, u pravilima, nije dobro, onda ćemo to mijenjati. Vidjet ćemo u hodu što je dobro, a što ne, samo moramo biti optimisti, moramo razgovarati, moramo se sastajati i rezultati neće izostati – kazao je čelni čovjek Violete.

Za kraj je istaknuo rast ZHK.

– ZHK napreduje, poboljšavaju se radni uslovi i ako se svi u tom smjeru pokrenemo, napravit ćemo vrhunske rezultate – zaključio je Ćorluka, prenio je Herc.info.