Gradiška policija asistirala je danas prilikom deložacije Z. K. u ulici Milana Tepića u ovom gradu.

“Nakon započete asistencije, uz saglasnost postupajućeg sudije Osnovnog suda u Gradišci, donesena je odluka da se ista odlaže do daljnjeg. Policijska uprava Gradiška apeluje na građane grada Gradiška da ne šire paniku i dezinformacije.”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Iza kratkog policijskog saopštenja, krila se u stvari prava drama koja se danas odigrala u tom gradu.

U Gradišci je, naime, po nalogu suda, trebala da se sprovede deložacija porodice Kasagić iz kuće i popularnog kafe bara ”Akademik”. Međutim, kako je ATV izvijestila sa lica mjesta, sve je odgođeno nakon što je Zoran Kasagić izašao na balkon, držeći plinsku bocu, prijeteći da će sve dići u vazduh.

Oko kuće, kako prenose, se okupio veliki broj sudskih policajaca, vatrogasaca, kao i pripadnika PU Gradiška i Žandarmerije, koji su zbog bezbjednosti zatvorili ulicu majora Milana Tepića.

Sudski izvršitelji su čak bili ušli u kafić ”Akademik”. U tim trenucima Kasagić se sa plinskom bocom pojavio na balkonu kuće. Iako nije otvoreno prijetio, situacija je bila veoma napeta i deložacija je odgođena iz bezbjednosnih razloga.

Koliko je situacija bila ozbiljna svjedoči i činjenica da su iz obližnjih vrtića pozvali sve roditelje da dođu po djecu, nakon čega su obustavili rad.

Prema nezvaničnim saznanjima deložaciju je naložio sud kako bi se naplatila potraživanja koje banka ima prema Kasagiću, prenosi ATV.