Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je prijem za članove Taekvondo kluba” Ljubija” Prijedor koji su naš grad uspješno predstavljali na nedavno održanom 23. Balkanskom taekvondo prvenstvu.

Taekvondo klub “Ljubija” Prijedor nastupio je sa osam takmičara i osvojio šest medalja- tri srebrne i tri bronzane, te osvojili treće mjesto na bodovnom G-2 turniru.

Trener Veso Arežina upoznao je gradonačelnika o tome da je riječ o izuzetnom uspjehu ako se zna kakvog je ranga jedno Balkansko prvenstvo i da je riječ o konkurenciji od preko 600 takmičara iz 11 zemalja. Arežina je posebno istakao da je ovo najveći uspjeh Taekvondo kluba” Ljubija”, Prijedor, u 28 godina postojanja i rada. Srebrne medalje osvojili su Božidar Pilipović, Kristijan Timarac i Nataša Ilić, a bronzane Miloš Stojanović, Andrej Timarac i Sofija Vuković. Član ovog kluba Danilo Vukotić osvojio je treće mjesto na bodovnom G-2 turniru. Na ovom takmičenju je učestvovala i Nedžla Mušić koja je ovoga puta ostala bez medalje.

Gradonačelnik je čestitao ovim mladim sportistima na izvanrednom uspjehu na jednom prestižnom takmičenju kakvo je Balkansko prvenstvo i zahvalio im što svojom upornošću i istrajnošću u bavljenju sportom osvajaju medalje i nagrade.
“Oni na taj način grade sebe, ali su ujedno I najbilji ambasadori svog grada “, poručio je Javor.
Inače, 23. Balkansko taekvondo prvenstvo 2023 održano je 24-25. novembra u Sarajevu.

Gradska uprava