Košarkaški klub Prijedor-Spartak nastupaće iduće sezone u Ligi BiH, potvrdio je “Glasu Srpske” predsjednik ovog sportskog kolektiva iz grada sa Sane Dragoslav Kabić.

Prijedorčani su po drugi put u svojoj istoriji postali šampioni Srpske, ali za razliku od 2016. godine kada nisu ni aplicirali za nastup u višem rangu sada su se odlučili na taj potez jer žele da naprave iskorak i neće da propuste ukazanu priliku.

– Definitivno smo se prijavili za nastup u Ligi BiH i nadam se da ćemo se uspjeti organizovati u ovim teškim vremenima. Imamo podršku grada i publike dok se nadamo da će se i sponzori više zainteresovati jer smo zdrava košarkaška sredina. Već smo počeli sa određenim pripremama i imamo nekoliko tehničkih stvari koje moramo da obavimo prije svega, a tu mislim na novi parket i koševe u dvorani – izjavio je Kabić.

Trener Danilo Palalić sinonim je za ekipu posljednjih godina i on će voditi tim iz svog rodnog grada u debitantskoj sezoni u Ligi BiH.

– Palalić ostaje trener. On je naša ikona, ima autoritet, energiju i stručnost pa vjerujem da će oformiti dobru ekipu kojoj će opstanak biti prvenstveni cilj. Njemu je prepušteno da se bavi pojačanjima i želja nam je da angažujemo mlađe momke koji nisu preskupi dok sigurno nećemo dovoditi neke islužene igrače. Ujedno ćemo angažovati i stalnog trenera omladinskih kategorija jer želimo da dodatno omasovimo klub i stvorimo bazu za prvi tim. To je neka naša vizija kluba za pet narednih godina. Svi znamo da su vremena teška, ali ćemo se boriti. Zdrava smo košarkaška sredina i nadam se pomoći svih privrednika sa područja našeg grada – naglasio ja Kabić.

Trener Palalić je rekao da je u stalnom kontaktu sa predsjednikom kluba i da još treba da utanače neke detalje u vezi sa novom sezonom.

– Moja vizija je da ekipa bude sastavljena od mlađih igrača željnih dokazivanja. Ne možemo dovesti deset novih igrača jer to ne bi bilo produktivno – rekao je Palalić.

Prazno mjesto

Odustajanjem Budućnosti od nastupa u Ligi BiH otvoreno je mjesto za klub iz Republike Srpske, ali je veliko pitanje ko će se uhvatiti u koštac sa mnogo većim izazovima nego što je to slučaj u Prvoj ligi Srpske. Po logici događaja Rogatica bi kao vicešampion trebalo da dobije pozivnicu za nastup, ali je teško očekivati da ekipa sa istoka Srpske to prihvati, jer ne može finansijski izdržati. Treća je bila Drina Princip, a četvrti Radnik.