Prijedor je oko 17 časova zahvatilo nevrijeme , a jaka kiša se u nekim dijelovima grada pretvorila i u sitan grad što je prouzrokovalo probleme na gradskim saobraćajnicama.

Starješina Teritorijalne vatrogasno- spasilačke jedinice Nebojša Miljuš potvrdio je večeras novinarima da je pala velika količina kiše odnosno od 40-70 litara po kvadratnom metru i da su pripadnici ove jedinice bile odmah na terenu.

“To je zaista velika količina vode koja je prouzrokovala probleme u gradu odnosno najviše bujične vode koje su šahtovi trebali da prime u kratkom vremenskom roku što nije bilo moguće” ,rekao je Miljuš.

On je dodao da su imali više intervencija , odnosno negdje oko 30 dojava , a da su intervenisali na deset najkritičnijih mjesta.
” Imali smo dosta intervencija, ali se i voda dosta brzo povlačila tako da smo u kratkom roku napravili rezultat i omogućili da voda otiče u odvode” rekao je Miljuš.
On je dodao da je najkritičnije bilo ispod podvožnjaka gdje šahtovi nisu primali vodu i u kojoj se našlo vozilo sa automatskim menjačem što je stvorilo gužvu na tom dijelu, ali je u kratkom vremenu problem riješen i šahtovi i odvodi otvoreni za ildazak kišnice.

” Jedna od destinacija koja stalno pravi probleme kada su jače padavine kao ove danas je Ulica Slavka Rodića , ali smo i tu uspjeli da ispumpamo veću količinu vode. Iz Gradske uprave postoje najave da je za taj teren već pripremljeno tehničko rješenje za prevazilaženje tog problema izlijevanja vode i njegovo trajno rješavanje”, rekao je Miljuš.