Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad/Bosanski Novi u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društa „Una“ iz Novog Grada, u okviru preventivne kampanje „Budi vidljiv – ne budi figura“ za učenike u četiri osnovne škole na području Novog  održali su predavanja na temu kako da se bezbjedno kreću na putu od kuće do škole i nazad ali i kako da bezbjedno prelaze ulicu.

Edukativna predavanja kao vid preventivnih aktivnosti realizovane su sa ciljem podizanja svijesti i unaprijeđenja saobraćajne kulture kod djece školskog uzrasta.

Nakon završenih predavanja, policijski službenici su zajedno sa članovima školske saobraćajne patrole, pored pješačkih prelaza u neposrednoj blizini škole, upoznali najmlađe učesnike u saobraćaju sa saobraćajnim propisima i pravilima ponašanja prilikom kretanja po kolovozu i prelaska preko pješačkog prelaza.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju na kolovozu, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici, kao i u neposrednoj blizini školskih ustanova, te da na tim dionicama u saobraćaju učestvuju sa posebnim oprezom.