Foto: Prijedor24.com
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 07.07.2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.V. iz Bosanske Dubice/Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela „Prevara u privrednom poslovanju“ i „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i A.V. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Prevara“ i „Prevara u privrednom poslovanju“.

Osumnjičena S.V. se tereti da je kao odgovorno lice društva sa ograničenom odgovornošću iz Srebrenice, omogućila osumnjičenom A.V. da bez zasnovanog radnog odnosa i stvarnih ovlaštenja zastupa to privredno društvo, te u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi sa pravnim licem iz Prijedora usmeno dogovori kupovinu robe (armaturnog željeza), koju nakon isporuke nisu platili.

Na ovaj način osumnjičena lica su pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 49.441,23 KM, za koji iznos su oštetili pravno lice iz Prijedora.