Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za nastavnika informatike Nenada M. (60) iz Mrkonjić Grada.

U OJT Banjaluka navode da je nastavnik osumnjičen da je počinio krivična djela polno uznemiravanje i zadovoljenje polnih strasti pred djetetom.

”Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 7. maja u Mrkonjić Gradu, u prostorijama Osnovne škole ”Ivan Goran Kovačić” počinio krivična djela na štetu dva maloljetna lica”, navode u OJT Banjaluka.

Dodaju da je, nakon ispitivanja, tužilac zatražio određivanje pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

”O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu”, navode u OJT Banjaluka.

Podsjetimo, Nenad M. je pijan došao na nastavu dvjema učenicama, starosti 12 i 13 godine, tražio je da ”skinu gaćice”. Nedugo nakon toga uhapšen je ispred škole, a nakon privođenja je alkotestiran i utvrđeno je da je imao više od dva promila alkohola u organizmu.

U školi saznajemo da je nastavnik već duže vrijeme imao problem sa alkoholom, ali je i pored toga nekažnjeno dolazio na nastavu i držao časove pod dejstvom alkohola.